Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Bihać: Martin Kačo, ambasador Republike Slovačke u posjeti USK

USK

VIDEO - Bihać: Martin Kačo, ambasador Republike Slovačke u posjeti USK

Objavljeno na dan 03.12.2018 - 15:46 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa predstavnicima Crvenog križa USK i Grada Bihaća Husnijom Kličićem i Selamom Midžićem, primio je danas ambasadora Slovačke u BiH.

Njegova ekselencija Martina Kačo, ovom je prigodom uručio i donaciju svoje zemlje Crvenom križu, namijenjenu za pomoć u prihvatu migranata zatečenih na ovom području i najpotrebitijima.
Osim situacije vezane za migrantsku krizu i aktivnosti koje se provedene u cilju stabilizacije stanja, ambasador Kačo zanimao se i za ekonomske prilike te najavio mogućnost povezivanja sa kompanijama iz njegove regije koje imaju iskazan interes za poslovnim širenjem.

Ambasada Slovačke Republike u Sarajevu zahvaljujući udruženim snagama Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke Republike, Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike i Centra za ekumensku pastoralnu službu u Oružanim snagama Slovačke Republike a u suradnji sa pripadnicima EUFOR-ALTHEA-SLOVCON uručila je humanitarnu pomoć Slovačke za opštinu Višegrad (RS) i Unsko-sanski kanton (FBiH).

Cjelokupna vrijednost ove pošiljke je 88.780 konvertibilnih maraka i namijenjena je za pomoć najpotrebitijima, a sadrži: medicinski materijal i higijenske potrepštine, prekrivače i drugo za pomoć najugroženijim osobama koje žive same bez bliže rodbine, koje su bolesne, teško pokretne ili pak nepokretne, te onima koji se suočavaju sa dolazkom zime i nemaju najosnovnije potrebe za svakodnevni život. Ambasada Slovačke Republike želi na ovaj način da se zahvali na podršci i partnerskoj saradnji vlastima i civilnim organizacijama na svim nivoima, kazao je slovački ambasador.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!