VIDEO - Vlada USK: Radni sastanak sa predstavnicima sindikata

USK

VIDEO - Vlada USK: Radni sastanak sa predstavnicima sindikata

Objavljeno na dan 29.01.2019 - 13:15 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa resornim ministrima obrazovanja i pravde Damirom Omerdićem i Asimom Dizdarevićem, organizovao je jutros radni sastanak sa predstavnicima sindikata obrazovanja. Sastanku se pridružio i Selvedin Šatorović predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH .

Dogovoren je partnerski odnos i rad te konkretne aktivnosti i na rješavanju zahtjeva sindikata ali i na unaprjeđenju standarda rada i reforme oblasti obrazovanja. Jedna od tih aktivnosti je dodatno usaglašavanje teksta Zakona o osnovnom obrazovanju kako bi što ranije bio upućen u skupštinsku proceduru.

Selvedin Šatorović ocijenio je sastanak vrlo uspješnim te kazao da u Vladi USk, na čelu sa premijerom Ružnićem, vide ozbiljnog partnera. Osim traženja rješenja za ispunjavanje zahtjeva o izjednačavanju osnovice za plaće, sindikati će se uključiti i u rad komisija koje će preispitati stanje i rad u školama na području ovog Kantona.
 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!