VIDEO - Bišćanka Arijana Vojić će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju

USK

VIDEO - Bišćanka Arijana Vojić će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Objavljeno na dan 30.04.2021 - 06:09 | Izvor: USKinfo.ba | federalna.ba


Svjetska rukometna federacija potvrdila je delegatsku nominaciju Arijane Vojić za turnir najboljih svjetskih rukometašica na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju. Ona će sigurno biti jedina predstavnica Bihaća na ovom prestižnom sportskom događaju, a vjerovatno i jedino službeno lice na Olimpijskim igrama iz Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina do ove godine nije imala žensku rukometnu reprezentaciju, pa su tako snovi zaljubljenica u ovaj sport da nekada zaigraju na prestižnim svjetskim takmičenjima često ostajali neostvareni.

„Do sada sam bila na svim velikim sportskim takmičenjima kada je u pitanju Evropa i svijet. Međutim, kada odete na Olimpijske igre - to je kao da ste na krovu sportskog svijeta“.Jedina žena delegat u našoj zemlji ujedno je i  jedna od 14 svjetskih najboljih  delegata koji će u  Tokiju voditi računa o regularnosti rukometne igre. A nakon Olimpijade čekaju je i druga prestižna takmičenja.

„Netom poslije nominacije za ljetne Olimpijske igre ubrzo je stigla i nominacija za ovogodišnji Final Four, odnosno finale Lige prvaka za žene koje će se održati krajem maja u Budimpešti“.

Uspjesi Arijane Vojić u ovom vremenu, kada su nam lijepe vijesti potrebnije nego ikada, bude i osjećaj ponosa, pogotovo kod onih s kojima je pravila prve rukometne korake.„Drago mi je da je uspjela i vjerujem da će još više uspjeti, pred njoj je još karijera, jeste da je vrh Olimpijske igre, ali biće tu i Lige prvaka i još Olimpijskim igara i prvenstava“, kaže Mirzet Midžić, trener Ženskog rukometnog kluba Bihać.

Pred Vojić je sada pripremni period koji podrazumijeva edukacije i testiranja, a nakon čega će ponosno s bojama zastave naše zemlje predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Tokiju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!