VIDEO: Bivši direktor ZZO-a o razlozima smjene, političkim pritiscima i kriminalu - Kako se ''krade'' preko sanitetskog prevoza

Intervju

VIDEO: Bivši direktor ZZO-a o razlozima smjene, političkim pritiscima i kriminalu - Kako se ''krade'' preko sanitetskog prevoza

Objavljeno na dan 19.12.2019 - 13:13 | Izvor: USKinfo.ba |


Elvedin Sedić, početkom protekle sedmice smijenjen je sa pozicije direktora najmoćnije javne ustanove u Unsko-sanskom kantonu, Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Sedić je u dva navrata organizirao konferencije za medije na kojima je informisao javnost o aferama i sumnjivim radnjama u ovoj ustanovi. 

Konkretno, radilo se o malverzacijama oko sanitetskog prevoza i banjskog liječenja, "kontrolama" komisije za očna pomagala. Upravo zbog smjene komisije kojoj je otkrio brojne nepravilnosti u radu, a čiji su članovi osobe bliske lokalnim političarima, Sedić smatra da je smijenjen. 

Iako o kriminalu u Zavodu niko do kraja neće da otvoreno priča i stane pred kamere, neslužbeno smo saznali kako se u sanitetsko vozilo "natrpa" po desetak pacijenata koji trebaju u Sarajevo ili Tuzlu, a onda se fakturiše broj vožnji koji odgovara broju pacijenata. Dakle, ako je u sanitetsko vozilo "stalo" npr. 9 pacijenata, to će biti prikazano kao da je sanitetsko vozilo išlo 9 puta prema Sarajevu ili Tuzli. Sa ovom strašnom činjenicom upoznato je i rukovodstvo koje je bilo prije dolaska Sedića. Kažu "Znamo, ali tako domovi zdravlja zarađuju". 

Sa ovim je upoznata i ministrica zdravstva Nermina Ćemalović koja je po otkriću uzviknula "Ovo je kriminal", a onda očito razmislivši "politički" nakon nekoliko dana shvatila ovo što su i bivša rukovodstva Zavoda shvatila. Prvo politika, pa onda zdravlje i briga za pacijente.

Neslužbeno se priča i javna je tajna da su se vršile i estetske operacije grudi, a čak su rađena i "uljepšavanja" vagina, te se "vraćala nevinost" na trošak Zavoda zdravstvenog osiguranja. 

Budući da se radi o šokantnim saznanjima, USKinfo.ba će u narednom periodu dati sve od sebe da ovu priču razotkrije do kraja. Ono što je loše po sve ove koji su radili ili odobravali navedene stvari, jeste postojanje dokaza, dokumenata, audio i video zapisa koji potvrđuju sve navedene radnje. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!