VIDEO - Bora Čorba izvrijeđao Đorđa Balaševića, ovaj mu brzo vratio

Scena

VIDEO - Bora Čorba izvrijeđao Đorđa Balaševića, ovaj mu brzo vratio

Objavljeno na dan 11.01.2018 - 09:21 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Rat između Bore Đorđevića, frontmena Riblje čorbe, i Đorđa Balaševića traje punih 40 godina. Iako su slavni srbijanski muzičari zajedno svirali u bendu Rani mraz, već krajem sedamdesetih su se sukobili, a kasnije, tokom raspada Jugoslavije, zauzeli su potpuno suprotne stavove.

Bora Čorba postao je teški srpski nacionalist, dok je Balašević pjevao protiv rata, Slobodana Miloševića i velikosrpske politike.

“Đorđe Balašević je sjajan autor i jedan od rijetkih pjesnika koji još mogu da me ugodno iznenade. Međutim, mi smo na suprotnim stranama. On je čovjek koji tvrdi da govori iskrivljenom verzijom hrvatskoj jezika i naravno da ga zbog toga ne cijenim kao čovjeka”, rekao je jednom prilikom Bora Đorđević.

Strasti su se opet uzburkale jer je Bora Đorđević u svojoj novoj zbirci pjesama jednu “posvetio” i Balaševiću, pišu srbijanski mediji.

Naime, Bora je u pjesmi “Predejane” opisao trenutak kada na stajalištu pored ceste izlazi iz automobila da bi obavio malu nuždu i sreće fanove:

“Ne smem po njima da uriniram jer me oni neizmerno vole, u suprotnom draži će im biti Đole. A on od svoje Olivere niti piša, niti sere”, stihovi su iz Đorđevićeve pjesme u novoj zbirci.

Balašević nije odgovorio na ovu prozivku, ali je na posljednjem koncertu u Beogradu rekao:

“Moj nekadašnji kolega iz benda za Novu godinu nastupa kao predgrupa Aci Lukasu.”

Riblja čorba je zaista nastupila kao predgrupa turbofolk zvijezdi Aci Lukasu na dočeku Nove godine na Trgu republike u Beogradu, piše Index.hr.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!