VIDEO - Bosna i Hercegovina ima novog prvaka Europe: Dame i gospodo, Sanjin Pehlivanović

Zlato

VIDEO - Bosna i Hercegovina ima novog prvaka Europe: Dame i gospodo, Sanjin Pehlivanović

Objavljeno na dan 26.07.2019 - 11:45 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


U holandskom Veldhovenu odigrala se tek polovina Europskog prvenstva za omladince u bilijaru, a Bosna i Hercegovina već ima osvojene tri medalje.

Onu najsjajniju - zlatnu, jučer je osvojio Sanjin Pehlivanović. Fenomenalni Sarajlija i jedan od njajboljih mladih igrača bilijara postao je juniorski prvak Europe u disciplini „10“.

"Ovo je fantastično, presretan sam", kazao je Sanjin nakon osvajanja europske titule, gdje je u konkurenciji igrača do 19 godina potvrdio kvalitet.  

Sanjin Pehlivanović je u osmini finala prvo demolirao Mustafu Ainara, pobijedivši ga 7:0. U četvrtfinalu je nadigrao Norvežanina Ole-Kristian Rudshavna sa 7:5.
U polufinalu nova demonstracija. Protiv Hrvata Tina Petljaka osvojio je svih sedam bodova (7:0).

U finalu spektakl - Španac Jonas Souta se trudio, ali nije uspio osvojiti više od tri partije za konačnih 7:3 za prvaka Europe iz Bosne i Heregovine.

U kadetskoj konkurenciji (do 17 godina) Ajdin Piknjač donio je bronzanu medalju Bosni i Hercegovini. Piknjač je bronzu osvojio je i u disciplini „14“ (straight pool).

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!