VIDEO: Ćemalović o epidemiološkoj situaciji: U junu smo imali 2 aktivna slučaja, danas imamo trocifren broj klastera!

Sjednica Skupštine

VIDEO: Ćemalović o epidemiološkoj situaciji: U junu smo imali 2 aktivna slučaja, danas imamo trocifren broj klastera!

Objavljeno na dan 22.09.2020 - 13:45 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je jučer održana 13-ta redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona. Na dnevnom redu se našlo trinaest tačaka, ali je to dopunjeno na samom početku sa još dvije tačke.

Tako je usvojen Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i tarifi kantonalnih administrativnih taksi, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina, kao i Nacrt Zakona o dopunskim pravima branioca i njihovih porodica.

Na dnevnom redu je bio i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JP RTV USK za 2019. godinu, kao i Program rada za 2020. godinu. Izvještaj i Program su dobili potrebnu većinu, ZA je glasalo 17 zastupnika.

Zastupnici su raspravljali o Zakonu o turizmu koji je usvojen, o izvještajima i programima rada gradskih apoteka u Cazinu, Sanskom Mostu, Ključu, Bužimu, ali i o kreditnom zaduženju Kantonalne bolnice za koje je data saglasnost, te o sigurnosnoj i epidemiološkoj situaciji u USK-u.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!