VIDEO: Ćemalović o rokovima za izmještanje maloljetnika i zatvaranje kampova: Dobli smo zeleno svjetlo, ne smijemo oklijevati!

Migrantska kriza

VIDEO: Ćemalović o rokovima za izmještanje maloljetnika i zatvaranje kampova: Dobli smo zeleno svjetlo, ne smijemo oklijevati!

Objavljeno na dan 02.09.2020 - 13:09 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je danas održana sjednica Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu.

Sjednici su prisustvovali predstavnici policije, zdravstva, humanitarnih i međunarodnih organizacija, Civilne zaštite USK-a i Kantonalne inspekcije.

Nakon sjednice, premijer USK-a je brojnim domaćim ali i stranim novinarskim ekipama koje su došle u Bihać, saopštio detalje sastanka i onog u Sarajevu održanog u ponedjeljak i ovog danas u Bihaću.

VEZANA VIJEST - VIDEO: OPŠIRNA PRESS KONFERENCIJA NAKON SJEDNICE OPERATIVNE GRUPE - SVI DETALJI OKO ZATVARANJA KAMPOVA - KRAJ BIRE!

Prezentirano je i na koji način će doći do zatvaranja kampova. Prvi na redu je kamp BIRA u Bihaću. O ovom, ali i drugim pitanjima oglasila se i ministrica zdravstva USK-a Nermina Ćemalović.

Ona je govorila o izmještanju maloljetnika u centar Duje, o rokovima za zatvaranje kampova BIRA i MIRAL, te o novim pozitivnim slučajevima, kada je u pitanju koronavirus u USK-u.

Bilo je i riječi o novim mjerama Kriznog štaba.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!