(VIDEO) Cool je biti dobar drug: Rukometni Zmajevi velikog srca u kampanji protiv međuvršnjačkog nasilja

BiH

(VIDEO) Cool je biti dobar drug: Rukometni Zmajevi velikog srca u kampanji protiv međuvršnjačkog nasilja

Objavljeno na dan 02.02.2016 - 15:08 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Nikola Prce, Dejan Malinović i Ivan Karačić, rukometni reprezentativci BiH priključili su se kampanji protiv vršnjačkog nasilja ''Cool je biti dobar drug''

Ovi sjajni sportisti pokazali su i svoju ljudsku veličinu porukama koje su uputili mladim ljudima u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

S obzirom na sve češću pojavu vršnjačkog nasilja u BiH, oni su pozvali omladinu da rade stvari na koje će biti ponosni i oni i njihovi roditelji.

Prce, Malinović i Karačić su nakon uspješno obavljenog posla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj svoj sportski i ljudski autoritet stavili u funkciju borbe protiv vršnjačkog nasilja. Stoga su snimili videoporuke u kojima pozivaju sve sportiste, javne ličnosti, građane, a pogotovo mlade ljude da im se pridruže u kampanji i podijele svoje poruke i fotografije s prijateljima iz slogan #cool je biti dobar drug.

Najstariji od trojice, bh. reprezentativac Prce, koji je ujedno i kapiten svojim saigračima u državnom timu, između ostalog je poručio:

– Kao dijete sam svašta trenirao, ali kada je u srednjoj školi osnovana rukometna sekcija odlučio sam se i to probati. Putovalo se po Hercegovini i igrale su se utakmice s vršnjacima iz drugih škola. To me je privuklo. Jedno vrijeme sam paralelno trenirao i košarku. No, na kraju su ta putovanja i druženje prevagnuli na stranu rukometa. U ovih dvadesetak godina s rukometom sam prošao pola svijeta, stekao puno prijatelja, ali i dalje su mi u najljepšoj uspomeni druženja i utakmice sa vršnjacima. I zato poručujem mladima u BiH: Vršnjačko nasilje nije pravi put. Kreirajte sami najljepše uspomene iz djetinjstva i školskog doba.

Prce je kapiten bh. reprezentacije, a 2014. godine je u izboru Nezavisnih novina proglašen za najboljeg sportistu godine BiH. U istom izboru Karačić je dobio posebno priznanje ”Sportista velikog srca”. Malinović, koji je ujedno i najmlađi među njima trojicom, nakon Svjetskog prvenstva 2015. u Kataru od strane Evropske rukometne federacije proglašen je ”Nadolazećom zvijezdom svjetskog rukometa”
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!