VIDEO - Čović: Vjerovatno ćemo imati pet delegata u Domu naroda Parlamenta BiH

O FORMIRANJU VLASTI

VIDEO - Čović: Vjerovatno ćemo imati pet delegata u Domu naroda Parlamenta BiH

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 13:49 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a kako će HNS imati sigurno četiri, a vjerovatno i pet delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Čović je rekao da je na današnjoj sjednici bilo govora o uspostavi vlasti na svim nivoima, među kojima je i dogovor u vezi s konstituirajućom sjednicom Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. 

"Vjerujemo da ćemo, kada je riječ o nivou BiH, u narednih sedam dana imati mandatara za sastav Vijeća ministara BiH", kazao je Čović. 

On je rekao da će u srijedu biti formirana zakonodavna vlast u FBiH, a da izvršna vlast trenutno postoji te da će HDZ tražiti partnera s kojim će provesti programe i riješiti problem izbornog zakonodavstva. 

"Na nivou kantona vlast funkcioniše. Možda sve u srijedu bude puno jasnije i čistije što se tiče vlasti", rekao je Čović. 

Na pitanje o tome ko će biti imenovan na ključne pozicije u FBiH, Čović je rekao da ne bi komentarisao spekulacije. On je rekao da će HDZ poslati CIK-u imena pet delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH te da će HDZ BiH sigurno imati četiri delegata, a vjerovatno i pet. Kako kaže, njegova želja je bila da tu budu dvije dame. 

On je rekao da se Lidija Bradara žrtvovala i ostala na čelu Doma naroda Parlamenta FBiH uprkos tome što je dobila mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. 

"Kada se sve završi ići će na novo mjesto, neće ostati na ulici i neće koristiti bijeli hljeb", rekao je Čović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!