VIDEO - Danas je derbi: Pamtite li ljubavnu priču Seada i Seade iz Nadrealista

TLN

VIDEO - Danas je derbi: Pamtite li ljubavnu priču Seada i Seade iz Nadrealista

Objavljeno na dan 30.11.2019 - 14:04 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.baSarajevo se danas i samo danas dijeli na dvije strane. Danas je derbi. Danas će jedni biti na bordo, a drugi na plavoj strani grada. 

Danas se drugovi ne pozdravljaju, danas se dijele čak i porodice. Danas i samo danas u Sarajevu su moguće podjele.

Idealan je trenutak da se prisjetimo priče legendarnih Nadrealista o Seji i Seadi, priču o dvije sarajevske porodice. U svom prepoznatljivom humorističkom tonu Nadrealisti su ispričali priču o najvećem fudbalskom rivalstvu koje ima Bosna i Hercegovina. Rivalstvu između Bordo i Plavih.

Sejini su navijali za Sarajevo, a Seadini za Želju.

"U jednoj dalekoj zemlji iza sedam mora i sedam gora živjeli su Sejo i Seada. Oni su se mnogo voljeli i živjeli jedno za drugo. Sanjali o jednoj usamljenoj kućici na vrhu brijega, gdje će oni sretno živjeti sa sedmero djece, imati puno para, vikendicu na Palama i dva automobila. Ali avaj, njihova ljubav bila je zabranjena. Njeni su navijali za Želju, a njegovi za Sarajevo..."

Ovim riječima počinje skeč u više epizoda o Seji i Seadi. Priča koju možemo pronaći u toliko sarajevskih porodica. Priča dvije ljubavi i jednom gradu. Priča o jednom od najvećih sportskih brendova Bosne i Hercegovine. Priča o nečemu našem. Nečemu što moramo cijeniti, jer nismo ni svjesni šta imamo. Mnogi bi dali mnogo da imaju "one druge" u svom gradu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!