Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Daniel Serwer: Ukinuti RS, FBiH, kantone, dati moć općinama! SAD naklonjena Srbiji, ignoriše BiH!

Sporazum Srbije i Kosova ne vrijedi više od papira na kojem je štampan!

VIDEO - Daniel Serwer: Ukinuti RS, FBiH, kantone, dati moć općinama! SAD naklonjena Srbiji, ignoriše BiH!

Objavljeno na dan 28.09.2020 - 07:46 | Izvor: USKinfo.ba | face.ba


Trumpova administracija ignorisala BiH tri i po godine! Došlo do promjene stava u vezi Srbije i Kosova. Dodik u potpunosti u vlasništvu Moskve, doveo bi u pitanje osnovne političke podjele Balkana!

Balkan nije visoko na listi Trumpovih prioriteta! Biden dobar za BiH, podržavao bi suverenu BiH u skladu s proteklom američkom politikom!

Amerikanci se trebaju pozabaviti s problemom nepriznavanja Kosova od strane Srbije! Neće Vučić priznati suverenitet Kosova! Greška sa američke strane je da mu se približavaju, druže s njim, udovoljavaju mu, slaveći četničku pomoć SAD u drugom svjetskom ratu! Bidenova administracija to ne bi uradila! Hoti promijenio mišljenje i stav Kosova! Teško zamisliti situaciju u kojoj Srbija ponovo dominira na Kosovu! Crna Gora jedino mjesto gdje Srbija može imati nadu da vrši utjecaj na crnogorsku politiku! Srbija će uvijek imati dominantan položaj u regiji! NATO savezom nikad neće dominirati Vučić ili Srbija!

Borba u CG neće biti vojna, nego politička! U BiH imate iste matrice koje su se pojavile 90-tih godine, saradnju između srpskih i hrvatskih nacionalista, koja je postojala i u vrijeme rata, a sada se pojavljuje kao politička činjenica! Oni koji se igraju vatrom, opržit će se! Međunarodna zajednica će ostati na strani suvereniteta, teritorijalnog integriteta BiH!

Ustav koji su Amerikanci dali BiH u Dejtonu je neadekvatan za moderni svijet, članicu EU! Entiteti zaostaci rata, to su formalno zaraćene strane! Federacija i RS nepotrebne konstrukcije koje održavaju moć političkih stranaka!
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!