VIDEO - Delije brutalno vrijeđale Nikolu Kalinića, ostatak dvorane zviždao i negodovao

ZBOG RANIJIH IZJAVA

VIDEO - Delije brutalno vrijeđale Nikolu Kalinića, ostatak dvorane zviždao i negodovao

Objavljeno na dan 11.10.2019 - 09:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Najvatreniji navijači Crvene zvezde - Delije u meču Eurolige protiv Fenerbahčea vrijeđale su reprezentativca Srbije Nikolu Kalinića, što je izazvalo negativnu reakciju ostatka publike u dvorani, koja je zviždala na takve povike dijela navijača.

Kalinić je početkom 2019. godine dao vrlo kontroverznu izjavu u vezi odnosa između Srbije i Kosova te je poručio da takve stvari trebaju ostati dio prošlosti i kako je jedini način za napredovanje da se prihvate neke realne činjenice i s njima krene u bolju budućnost.

On je, između ostalog, tada rekao:

"Svjestan sam da će me mnogi zamrziti sada, ali vrijeme je da neko to kaže javno: 'Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'. Kosovski boj je bio prije 600 i više godina, a već dosta decenija to nije 'naša' teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svijetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi svijeta".
Vjeruje se da je upravo ta izjava Kalinića ostavila bez poziva na Svjetsko košarkaško prvenetvo u Kini, a Delije nisu zaboravile šta je ovaj košarkaš Fenerbahčea na početku godine izjavio pa su ga shodno tome vrijeđali uoči meča Eurolige.

Ipak, nakon uvredljivih povika s tribine na kojoj se nalaze najvatreniji navijači Crvene zvezde, popularne Delije, stigao je odgovor i ostatka dvorane koji je zvižducima reagovao na vrijeđanje srbijanskog košarkaša.

Što se tiče meča između Crvene zvezde i Fenerbahčea, pobjeda je na kraju pripala domaćim košarkašima koji su slavili rezultatom 68:56.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!