VIDEO -  Demonstrant brutalno pretučen u Beogradu, a Vučić poručio: Neću dozvoliti scene iz Pariza

ISPRED PREDSJEDNIŠTVA

VIDEO - Demonstrant brutalno pretučen u Beogradu, a Vučić poručio: Neću dozvoliti scene iz Pariza

Objavljeno na dan 13.08.2019 - 07:48 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Jedan od demonstranata neformalne grupe 1od5miliona u subotu je brutalno pretučen ispred Predsjedništva Srbije u Beogradu, a vlast opet za nasilje krivi opoziciju.

Student Srđan Marković brutalno je pretučen kada je pokušao ispred sjedišta Predsjedništva Srbije ostaviti listu s 42 izborna zahtjeva. Organizatori poručuju da je protest i ostavljanje liste zahtjeva prethodno dogovoreno s policijom. 

Ipak, obezbjeđenje u civilu je pretuklo mladića kada je pokušao ostaviti listu zahtjeva. Iz opozicije traže da se otkriju imena napadača i da se razjasni da li je riječ o policajcima. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da su demonstranti kršili zakon jer su srušili ogradu te je opovrgao da je mladića pretuklo privatno obezbjeđenje.
Vučić je naveo da idući put neće ni biti obezbjeđenja, osim djevojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je u pitanju kršenje zakona. Poručio je da na ulicama Beograda neće dozvoliti scene s protesta iz Pariza.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!