VIDEO - Detalji napada na vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj rivi

SVE ZBOG OBILJEŽJA

VIDEO - Detalji napada na vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj rivi

Objavljeno na dan 09.02.2019 - 18:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Utakmica između vaterpolista Mornara i Crvene zvezde neće se igrati nakon što su gostujući igrači danas napadnuti na splitskoj rivi. Ekipa Crvene Zvezde uskoro će se vratiti u Beograd.
Dva muškarca u majicama Crvene zvezde u popodnevnim satima napadnuta su u centru Splita. Oni su sjedili u jednom kafiću na splitskoj Rivi, a onda ih je grupa od nekoliko muškaraca napala zbog pokazivanja obilježja Crveze zvezde. Jedan mladić se spasio skokom u more.

"Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo", rekao je Igor Milojević, direktor Crvene zvezde.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je dodao:

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor s konobarom, poslije čega su igrači htjeli prijeći u drugi kafić".

Jelenić je dodao da su im zatim prišli navijači, koji su ih fizički napali, a da su golmana Kralja od težih ozljeda spasili dobronamjerni građani Splita, prenosi 24sata.hr.

"Igrači još nisu krenuli za Beograd, čeka se golman Kralj koji daje izjavu policiji - rekao je direktor Zvezde Igor Milojević, prenosi RTS.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!