VIDEO - Devetogodišnjakinja kojoj su amputirane obje noge prošetala pistom New York Fashion Weeka

HRABRA BRITANKA

VIDEO - Devetogodišnjakinja kojoj su amputirane obje noge prošetala pistom New York Fashion Weeka

Objavljeno na dan 10.09.2019 - 07:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Devetogodišnja djevojčica kojoj su obje noge amputirane dok je bila beba prošetala je pistom na New York Fashion Weeku, piše BBC.

Daisy-May Demetre iz Birminghama prvo je dijete s obje amputirane noge koje je učestvovalo na New York Fashion Weeku. Na pisti joj se pridružila i njena 11-godinja sestra Ella, a njen otac Alex rekao je da je Daisy-May bila nevjerovatna i da je veoma ponosna na sebe.
Devetogodišnjakinja je nosila modele brenda Lulu et Gigi, a krajem ovog mjeseca će na Paris Fashion Weeku nastuputu na vrhu Ajfelovog tornja.

Daisy je rođena s fibularnom hemimelijom, rijetkim poremećajem zbog kojih joj se nisu razvile kosti u nogama. Manekensku karijeru započela je kada je imala osam godina modelirajući dječiji asortiman modnog brenda River Island. Poziv na New York Fashion Week uslijedio je nakon što ju je dizajner kompanije Lulu et Gigi vidio na London Fashion Weeku.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!