VIDEO - Dirljiva ramazanska priča iz Rusije nikoga ne može ostaviti ravnodušnim

Ingušetija

VIDEO - Dirljiva ramazanska priča iz Rusije nikoga ne može ostaviti ravnodušnim

Objavljeno na dan 11.05.2020 - 12:58 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Direktor jedne građevinske kompanije u ruskoj republici Ingušetiji podijelio je priču koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Nedavno je u svom dvorištu pronašao torbu sa građevinskim alatom i porukom u kojoj se nepoznata osoba izvinjava što ga je opljačkala prije 10 godina.

"Pošiljalac je napisao da je prije 10 godina radio u mojoj firmi i priznao da me pokrao, u vrijeme kada nije bio religiozan", objasnio je direktor iz Ingušetije.

U međuvremenu je kradljivac postao vjernik, nedavno je ozbiljno obolio pa se sada plaši da će umrijeti prije nego plati stare grijehe.

"Ako možete, oprostite mi. Šaljem vam sve što sam sačuvao od ukradenog alata. A ono što je uništeno i ne mogu vratiti, procijenio sam na 30 hiljada rubalja (730 KM) koje ću vam platiti. Oprostite mi zbog Allaha, zbog mojih roditelja koji su napustili ovaj svijet, oprostite mi u čast svetog ramazana", napisao je pokajnik.

Vlasnik građevinske firme za njega je snimio video poruku u kojoj kaže da mu oprašta za ukradene stvari. Od njega traži i da ne opterećuje svoje najmilije vraćanjem novca, odnosno da ta sredstva ostavi porodici.

"Zbog Allaha Svemogućeg, opraštam ti. Da si došao k meni, predstavio se i priznao, ne bih uzeo ni ovu torbu koju si mi donio. Želim da se oporaviš od bolesti", napisao je stanovnik Ingušetije svom bivšem zaposleniku.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!