VIDEO - Dječak snimljen kako domaću zadaću rješava uz pomoć glasovnog asistenta Alexa

HIT NA INTERNETU

VIDEO - Dječak snimljen kako domaću zadaću rješava uz pomoć glasovnog asistenta Alexa

Objavljeno na dan 31.12.2018 - 13:51 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Šestogodišnji dječak iz New Jerseyja snimljen je kako domaću zadaću iz matematike rješava uz pomoć glasovnog asistenta Alexa što je postalo viralno na internetu, piše New York Post.

Dječaka je prilikom dosjetljivog rješavanja domaćih zadataka uhvatila njegova majka Yerelyn Cueva koja je sve snimila, a video je objavila na društvenoj mreži Twitter. Post je nakon toga postao viralan.

"Sve je bilo kao svaki drugi dan kada radi zadaću. Bila sam u dnevnoj sobi i odjednom čula kako on ispituje Alexu da mu riješi zadaću. Nisam mogla vjerovati. Međutim, ono što ne čujete je to da se on svaki puta zahvali Alexi kad mu riješi zadatak", kaže Cueva.

Ispričala je, također, da Alexu imaju samo jednu sedmicu i da je njen sin Jariel, koji ima šest godina, vrlo brzo naučio koristiti sve funkcije glasovnog asistenta. 

No, nije joj najjasnije zašto Jariel traži njenu pomoć kod rješavanja zadataka iz matematike budući da mu je to najdraži predmet u školi.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!