VIDEO - Dodik nezadovoljan radom Bisere Turković: Radi kao nenavođena raketa

BiH

VIDEO - Dodik nezadovoljan radom Bisere Turković: Radi kao nenavođena raketa

Objavljeno na dan 05.08.2020 - 15:00 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Nakon sastanka delegacija SNSD i SP, potvrđena je dobra saradnja partija i konstatovano da koalicija nije upitna. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik jedan dio konferencije za novinare posvetio je i ministrici inostranih poslova BiH Biseri TUrković koju je optuživao da ne provodi spoljnu politiku BiH, već SDA.

Optužuje je i da "želi ubaciti što više migranata u BiH, što je pogubno ne samo za Srbe i Hrvate, već i za Bošnjake", kaže Dodik. 

Dodaje da Turković, imenujući Gordana Milinića za ministra savjetnika u Pekingu, "radi kao nenavođena raketa za koju nikada ne znate gdje će bubnuti i šta učiniti". On smatra da postoji ozbiljan problem u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara.

"To govori da imamo ozbiljan problem u Ministarstvu inostranih poslova BiH", ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci navodeći da Turković nije odustala da „spašava SDS-ove kadrove“.

Iznio je tvrdnju da je Turković „spriječila da on i predsjedavajući Vijeća ministara BiH dobiju diplomatsku poštu“.

"Zadržala je i moja pisma vezano za Srebrenicu, a 'pustila' bošnjačkog člana Predsjedništva", rekao je, između ostalog, Dodik dodajući da Turković „ne provodi inostranu politiku BiH, već SDA...“.

"Ta politika znači ubaciti sve više migranata u BiH i to je pogubno, ne samo za Srbe i Hrvate, već i za Bošnjake. Mislim da je došlo vrijeme da razgovaramo s SDA i da tražimo da se, možda, koriguje sa stanovništa persone koja to radi. Ona ničim ne doprinosi stabilizaciji odnosa u BiH, već je što više usložnjava...", ustvrdio je Dodik.

Kada je u pitanju imenovanje direktora OSA-e, kaže da je specifično to što Srbi ne mogu osporavati kadrove druga dva naroda i obrnuto, ali da „SDA isključivo na pozicijama drži svoje ratne kadrove“.

"Nećemo moći da osporimo njihov prijedlog, jer bi zastoj bio i s druge strane. Minislim da Mehmedagić mora da ispuni zakonske uslove za imenovanje. Očigledno da SDA gura neke svoje principe, to nije dobro za BiH, ali i na Turkovićevoj se najbolje vidi ta politika prema BiH", ustvrdio je Dodik.

Kazao je i da je stvar Narodne skupštine RS hoće li izglasati smanjenje plaća poslanika u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tvrdi da ne stoje navodi da je direktor policije RS Siniša Kostrešević bio „njegov favorit“, navodeći da podržava svakoga ko predano radi svoj posao.

Dodik je rekao da su SNSD-e i Socijalistička partija u koalicionionoj saradnji više od 20 godina, te da će tako i ostati.

Nakon današnjeg sastanka rukovodstava SNSD-a i SP-a u Banjoj Luci, Dodik je naglasio da između ove dvije partije nema problema i otvorenih pitanja.

Foto:Srna
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!