VIDEO - Dodik se ruskom ambasadoru požalio na Izetbegovića: Čović i ja parafiramo, on neće

ISTOČNO SARAJEVO

VIDEO - Dodik se ruskom ambasadoru požalio na Izetbegovića: Čović i ja parafiramo, on neće

Objavljeno na dan 16.04.2019 - 12:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u kabinetu u Istočnom Sarajevu danas je primio ambasadora Rusije u našoj zemlji Petra Ivancova. Tom prilikom komentarisao je proces formiranja vlasti te se žalio na Bakira Izetbegovića.

Naime, Dodik je ambasadoru Ivancovu govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji i trenutnim blokadama pri uspostavi vlasti.

Dodik je tako kao glavnog krivca za odugovlačenje u procesu formiranja vlasti okarakterisao predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Ambasadoru Ivancovu je govorio o broju ministarstava koja predstavnici RS-a žele u Vijeću ministara te dosadašnjim aktivnostima.

Rekao je kako je bio postignut dogovor koji je Izetbegović predložio te kako su taj dokument parafirali predsjednik HDZ-a Dragan Čović i on, ali da je Izetbegović opet odugovlačio i da nije potpisao.

Sutra će biti održan ključni sastanak lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a o formiranju vlasti na državnom nivou, a ranije je Dodik poručio da ukoliko sutra ne dođe do dogovora, SNSD više neće učestvovati u razgovorima te će se okrenuti drugim rješenjima.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!