VIDEO - Dragan Čović: Žalosti me kako su Bošnjaci postupili, to je put nazadovanja

KRIZA U NAJAVI?

VIDEO - Dragan Čović: Žalosti me kako su Bošnjaci postupili, to je put nazadovanja

Objavljeno na dan 07.10.2018 - 23:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je konferenciju za medije nakon prvih izbornih rezultata vidno razočaran činjenicom da su Bošnjaci masovno glasali za Željka Komšića.
Čović je na početku kazao da očekuje blizu 155.000 glasova i da je to više nego što je očekivao.

"Podrška je mnogo bolja nego što smo očekivali. Nadam se ukupnoj cifri od 155.000 glasova. Ako znamo koliko je naše biračko tijelo, želim se zahvaliti svima i preuzeti obavezu. Zajedništvo je rezultiralo dobro", kazao je Čović.

Ipak, vidno je razočaran glasovima Bošnjaka koji su, prema svemu sudeći, izabrali Željka Komšića za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

"Ovo je poruka svima, hrvatski narod je poslao poruku da je konstitutivan i da je proevropski. Žalosti me što bošnjaci to nisu razumjeli i što su se opredijelili drugačije. Mislio sam da to neće uraditi. Mi ćemo u hrvatskom glasačkom tijelu imati 80 posto. Ne mogu Bošnjaci Hrvatima birati legitimne predstavnike, to je put nazadovanja, to nije evropski put. To je poruka i predstavnicima međunarodnih institucija. Trudili smo se da izmijenimo Izborni zakon. Sada se vidi kada je prevaga u rukama najmnogobrojnijeg naroda. Vjerujem da će među Bošnjacima biti razumijevanja, jer to nije dobro za bošnjački narod i BiH i to može izazvati neviđenu krizu. Svjesni smo te odgovornosti", poručio je Čović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!