VIDEO - Drama: Sudac iz Cazina ''zarobljen'' na stadionu, grad napustio u noćnim satima pod pratnjom policije

GRADAČAC

VIDEO - Drama: Sudac iz Cazina ''zarobljen'' na stadionu, grad napustio u noćnim satima pod pratnjom policije

Objavljeno na dan 23.09.2019 - 09:09 | Izvor: USKinfo.ba | sportsport.ba


Olimpik je nastavio sa dobrim igrama i slavio s 2:0 na Banja Ilidži u Gradačcu u okviru Prve lige Federacije BiH. No domaći navijači su nezadovoljni suđenjem pa djelioci pravde imaju velikih problema pri izlasku sa terena.  Kada je meč završen, uslijedili su novi problemi za sudije, koji su bili gađani predmetima s tribina i konstantno im se dobacivalo: "lopovi, lopovi".

Od početka su se domaći žalili na suđenje, ali naprosto su poludjeli kada je u 65. minuti Sanel Silić iz Cazina pokazao crveni karton stoperu domaćih Jazvinu.

To je izazvalo ogromnu ljutnju kod navijača i pristalica Zvijezde, pa su počeli s ubacivanjem predmeta u teren, što je izazvalo prekid od preko 20 minuta.

Nakon prekida, Olimpik je došao do drugog gola s kojim je ovjerio velika tri boda, ali na kraju meča sudije su bile primorne da ostanu na terenu.

Skoro dva sata su Silić i njegovi pomoćnici Amir Hušidić, te Sahib Smriko kao i dodatne sudije Mirza Kazlagić i Josip Martinović, uz četvrtog sudiju Dragana Stojića i delegata te posmatrača suđenja ostali na terenu.

Na tribini ispod koje se nalaze službene klupske prostorije nalazilo se nekoliko stotina navijača Zvijezde. Nisu odustajali od skandiranja "Lopovi, lopovi", bilo je i raznih uvredljivih komentara usmjerenih prema službenim licima, a na kraju je uz pomoć policije "sudijski sastav" napustio teren.

Negdje oko 19:30 sati uz pratnju policije otišli su u svlačionicu, a onda se očekuje da napuste Gradačac, no neki navijači spremni su čak i da ih prate.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!