VIDEO - Dramatičan snimak: Ogromna ajkula s dva ugriza prepolovila drugu...

Australija

VIDEO - Dramatičan snimak: Ogromna ajkula s dva ugriza prepolovila drugu...

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 10:47 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Australijiski ronioci uspjeli su snimiti jedan potpuno nevjerovatan prizor. Oni su „uhvatili trenutak“ kada jedna velika bela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede.

Dramatičan snimak prikazuje neman od preko tri metra dužine, koju napadaju mnogo veće ajkule dok ona jede mamac pored ribarskog čamca.

Brutalni napad, koji je bio fatalan, završio se velikim ugrizom na sredini trupa ajkule žrtve. Uskoro je uslijedio još jedan takav ujed.

"Ovo je ogromna ajkula, dugačaka 3 i po metra. Ali pogledajte samo veličinu tog ugriza! To je ogromno! To je ogromna količina energije koja vam je potrebna da biste tako ugrizli drugu ajkulu."

"I sami morate da budete prilično veliki", prokomentarisao je snimak profesor Mark Miken iz Australijskog instituta za pomorske nauke, za National Geographic WILD.

Miken ističe da su svi morski psi kanibali - čak i velike bijele ajkule. Novija istraživanja pokazuju da morski psi jedni druge jedu hiljadama godina unazad.

Inače, ovi izuzetno rijetki snimci predstavljaju dio serijala koji se bavi istraživanjem života predatora, koji u divljini napadaju pripadnike sopstvene vrste.

Inače, ovi izuzetno retki snimci predstavljaju deo serijala koji se bavi istraživanjem života predatora, koji u divljini napadaju pripadnike sopstvene vrste.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!