VIDEO - Dugovanja JKP ''Komb'' Bužim: Stanovnici bez pitke vode, radnici bez plata

USK

VIDEO - Dugovanja JKP ''Komb'' Bužim: Stanovnici bez pitke vode, radnici bez plata

Objavljeno na dan 16.07.2021 - 10:18 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Opozicioni vijećnici Ermin Veladžić i Hasan Hilić jučer su sazvali konferenciju za novinare kako bi javnost upoznali s ovim problemom, prozivajući pri tom političku većinu da ništa nije poduzela kako bi riješila dugovanja ovog poduzeća.

 Nije novost da Bužim ima problem sa snabdijevanjem stanovništva pitkom vodom. Radi se o višegodišnjem problemu kojem je sad pridružen još jedan – odvoz komunalnog otpada.

O ovome su jučer na konferenciji za novinare govorili opozicioni vijećnici Ermin Veladžić i Hasan Hilić. Smatraju da je problem u političkoj većini koju čine SDA, SDP i Stranka penzionera koji ne čine ništa kako bi se riješili finansijski problemi koji pritišću JKP  „Komb“.Oni su uzrokovani dugovanjima, u prvom redu prema radnicima koji, kako tvrde, devet mjeseci nisu primili platu.  Jučer su se sastali sa načelnikom Mersudinom Nanićem koji je obećao da će u ponedjeljak biti isplaćene tri plate ukoliko nastave s radom.  Ni radnici, ni opozicija ne vjeruju da će obećano biti ispunjeno. Načelnik Mersudin Nanić kaže da čini sve da problem budu riješeni.   
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!