VIDEO -  Đuro se prisjetio dana kada je ''Ničija zemlja'' dobila Oscara za najbolji strani film

PRIJE 18 GODINA

VIDEO - Đuro se prisjetio dana kada je ''Ničija zemlja'' dobila Oscara za najbolji strani film

Objavljeno na dan 11.02.2020 - 07:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Dan nakon dodjele Oscara, najprestižnije američke i svjetske filmske nagrade koja se ove godine održala 92. put, popularni bh. glumac Branko Đurić Đuro prisjetio se 24. marta 2002., noći koju sasvim sigurno niko u BiH neće moći zaboraviti.

Posebno filmski sladokusci. Upravo tada je u Kodak teatru u Californiji bh. film "Ničija zemlja" reditelja Danisa Tanovića dobio Oscar za najbolji strani film.

"Ničija zemlja" je bila u konkurenciji sa filmovima Amélie (Francuska), Elling (Norveška), Lagaan (India) Son of the Bride (Argentina).

Svečanog trenutka kada su Danisu Tanoviću nagradu uručili Sharon Stone i John Travolta prisjetio se Đuro koji je to objavio na svom Instagram profilu.

"Kao da je jučer bilo", poručio je Đuro u opisu videa iz Kodak teatra. Inače, Đuro je zajedno s Reneom Bitorajcem, Filipom Šovagovićem i Katrin Cartlidge ostvario glavnu ulogu u filmu "Ničija zemlja".

Između rata i mira, humora i mržnje, zarobljavanja i predaje, života i smrti, nalazi se ničija zemlja. Smješten u nezaboravnom rovu bosansko-srpskog sukoba ovaj film pripovijeda priču o trojici vojnika uhvaćenih između dviju crta bojišnice. Prozvan jednim od najboljih filmova 2001. "Ničija zemlja" je snažno, potresno i zabavno istraživanje besmislenosti rata.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!