VIDEO - Dva oklopna vozila ''Despot'' sutra će biti isporučena MUP-u Republike Srpske

KREĆU ISPORUKE

VIDEO - Dva oklopna vozila ''Despot'' sutra će biti isporučena MUP-u Republike Srpske

Objavljeno na dan 02.08.2019 - 07:17 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kompanija Tehnički remont Bratunac isporučit će sutra Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske dva oklopna multifunkcionalna vozila "Despot" koja ulaze u redovnu upotrebu policije, potvrdio je direktor i većinski vlasnik TRB-a Slavenko Ristić.

Ristić je istakao da je to veoma značajna referenca za kompaniju, te da su zahvaljujući saradnji s MUP-om RS-a i uspjeli da realizuju ovaj projekat. 

"Vozila 'Despot' će za MUP RS biti 30 posto jeftinija nego za ostale kupce na tržištu, jer je TRB i uspio da proizvede ovaj oklopnjak kroz inženjering i saradnju sa MUP-om i na osnovu njihovih potreba", kazao je Ristić za Srnu. 

Naveo je da će do kraja ove godine biti isporučena još tri ovakva vozila MUP-u RS-a, a do kraja 2020. godine ukupno osam. 
Ristić je dodao da je zvanično dogovorena prodaja pet vozila "Despot" Namibiji, da je Rusija iskazala interesovanje, kao i Izrael sa kojima su u toku pregovori, te Tanzanija i Gana. 

Prema Ristićevim riječima, sutrašnjoj primopredaji u Banjoj Luci prisustvovat će i premijer Republike Srpske Radovan Višković. 

"Despot" sa svojim pogonom na sva četiri točka pripada kategoriji savremenih oklopnih vozila namijenjenih za djelovanje policije i oružanih snaga.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!