VIDEO - Džeko nakon smrti mladog nogometaša iz Sarajeva: Tvoja borba je bila herojska

OPROŠTAJ KAPITENA

VIDEO - Džeko nakon smrti mladog nogometaša iz Sarajeva: Tvoja borba je bila herojska

Objavljeno na dan 17.04.2020 - 22:59 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Mladi nogometaš Mladosti sa Ilidže Eman Salić jučer je izgubio najvažniju utakmicu, onu životnu, a danas se povodom njegove smrti oglasio i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Emanu je sredinom 2019. godine dijagnostikovan rak koji je rijedak, a tužnu vijest o smrti saopštili su na Facebook stranici njegovog kluba.

Džeko je svojevremeneo želio upoznati malog Emana i pružiti mu podršku uživo, ali budući da je mali dječak morao ostati u bolničkom krevetu razmijenili su videoporuke. Eman je tada bio vidno sretan nakon što je pregledao videoporuku svog idola.

"Dragi Emane, prije nešto manje od godinu, trebali smo se vidjeti i upoznati. Nažalost, spriječila te bolest, jer si morao ostati u bolničkom krevetu. Umjesto toga, jedan drugom smo poslali video poruku. Sjećam se kao da je bilo jučer. Rekli su mi da si bio jako sretan i da si taj cijeli dan bio nasmijan. Sjećam se i da je bio lijep dan, sunčan!

Danas je sličan dan, barem što se tiče vremena, ali za mene je tmuran, crn, nikakav, jer me je zatekla vijest o tvom preranom odlasku. Nisam ti stigao reći koliko sam ponosan na vas, hrabru malu dječicu, koja se borite protiv opakih bolesti. Bili ste i ostali moja inspiracija, a tvoj blagi smješak i razigrane oči nikad neću zaboraviti.
Ne mogu ni zamisliti bol tvojih roditelja, a tvoja borba je bila herojska.

Sada, otišao si na bolji svijet, tamo gdje te ništa više neće boliti, a nama si ostavio uspomenu na jednog velikog, hrabrog i upornog dječaka, koji je imao srce, veliko kao cijeli svijet. Neka ti je rahmet tvojoj malenoj duši, a tvojoj porodici želim sabur", poručio je Džeko putem svoje zvanične Facebook stranice.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!