VIDEO - ''Egg Boy'' donira 69.000 dolara preživjelim žrtvama napada u Christchurchu

GAĐAO DESNIČARA JAJETOM

VIDEO - ''Egg Boy'' donira 69.000 dolara preživjelim žrtvama napada u Christchurchu

Objavljeno na dan 29.05.2019 - 10:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Tinejdžer iz Australije koji nosi nadimak "Egg Boy" otkako je razbio jaje od glavu krajnje desničarskog političara, kaže da će donirati 69.000 dolara žrtvama napada na dvije džamije u Christchurchu.

Will Connolly je postao globalno poznat nakon što je "napao" australskog senatora Frasera Anninga, koji je izjavio da je za masakr na Novom Zelandu kriva imigraciona politika koja je "omogućila muslimanskim fanaticima da migriraju na Novi Zeland".

Anningovi komentari izazvali su široko rasprostranjeno ogorčenje i osudu u Australiji, domovini Brentona Tarranta, optuženog za masovna ubistva u vezi s terorističkim napadima na dvije novozelandske džamije u kojima je poginulo 50 ljudi.
Na snimku koji je napravio upravo Connolly, koji je postao apsolutni hit na internetu, vidi se kako kontroverznom Fraseru Anningu sirovo jaje curi niz leđa dok je davao izjavu za novinare u Melbourneu. 

U međuvremenu je hrabrog mladića u lice udario australski desničar, a nakon toga je najavio i tužbu.

Connolly je potom pokrenuo dvije GoFundMe kampanje kako bi mu se pomoglo da pokrije svoje pravne troškove i da "kupi više jaja". 

S obzirom na to da nije imao pravnih troškova jer ga je advokat zastupao besplatno te da protiv njega nije podnesena nikakva tužba, odlučio je da donira novac žrtvama napada.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!