VIDEO - Emotivna utrka u Belgiji: Schumacherov sin vozio u očevom legendarnom bolidu

Dočekan ovacijama

VIDEO - Emotivna utrka u Belgiji: Schumacherov sin vozio u očevom legendarnom bolidu

Objavljeno na dan 27.08.2017 - 18:34 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Mladi Mick Schumacher je odvezao dva kruga na stazi u Spau gdje se ovog vikenda vozila Velika nagrada Belgije te je bio pozdravljen velikim aplauzom mnogobrojnih gledalaca.

Schumacherov sin vozio je legendarni Benettonov bolid u kojem je njegov otac 1992. godine ostvario prvu Grand prix pobjedu.

Stari zvuk zelenog bolida parao je zrak dok je Mick prolazio stazom, a ispred svake tribine navijači su ga dočekali ovacijama.

"Drago mi je da sam mogao u ovome sudjelovati. Nadam se da ću jednog dana i ja sudjelovati u Formuli 1", rekao je Mick, koji se takmiči u Formuli 3 i trenutno je 11. u ukupnom poretku.

Inače, cijeli vikend u Belgiji je prošao u znaku Michaela Schumachera nakon što je Lewis Hamilton ostvario 68. pole position u karijeri čime se izjednačio s legendarnim Nijemcem.

Podsjetimo, Michael Schumacher je teško stradao na skijanju u decembru 2013. godine te se trenutno nalazi na kućnom liječenju u vegetativnom stanju.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!