VIDEO: Evo kako je sjednica Skupštine završila u pet minuta - Nema ''većine'', problemi u A-SDA

Hajrudin Halilović se nije pojavio

VIDEO: Evo kako je sjednica Skupštine završila u pet minuta - Nema ''većine'', problemi u A-SDA

Objavljeno na dan 28.12.2018 - 11:27 | Izvor: USKinfo.ba |


Dnevni red prve redovne sjednice Skupštine USK-a nije usvojen i time je sjednica završila i prije početka. Većina je već izgubila podršku jednog zastupnika, odnosno on se danas nije pojavio. Riječ je o Hajrudinu Halilovića iz A-SDA stranke. Njegovo odsustvo dovelo je do izostanka potrebne podrške, odnosno bez njega je danas bilo 15 od potrebnih 16 zastupnika u većini koja je protekle sedmice imenovala novu vladu. Neslužbeno doznajemo kako postoje određeni problemi unutar A-SDA i da nedolazak Halilovića nije bio slučajan. 

SDA, koja je trenutno u opoziciji, nije danas dala podršku usvajanju Dnevnog reda, iako se radilo o važnim pitanjima za USK, odnosno, tema rasprave trebala je biti i Odluka o privremenom financiranju Kantona od početka godine, do marta 2019. U SDA tvrde kako će oni sazvati 03. januara vanrednu sjednicu po ovom pitanju, a da li je na pomolu formiranje nove skupštinske većine, ubrzo ćemo saznati. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!