VIDEO - Fazlić: Realizacijom projekata Europska unija treba namiriti štetu nanesenu gradu Bihaću tokom migrantske krize

USK

VIDEO - Fazlić: Realizacijom projekata Europska unija treba namiriti štetu nanesenu gradu Bihaću tokom migrantske krize

Objavljeno na dan 26.06.2021 - 06:38 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


 Fazlić je tokom jučerašnjeg diplomatskog dijaloga o pitanju migracija naveo da je Bihać jedini grad koji je pokazao određen nivo razumijevanja za prihvat migranata, te da na osnovu toga očekuje pomoć u realizaciji projekata od strane Evropske unije..

Diplomatski dijalog o migrantskoj krizi, koji je u Sarajevu organizovalo Ministarstvo sigurnosti BiH, uz podršku Evropske komisije, austrijskog ministarstva unutrašnjih poslova, te austrijske organizacije Hilfswerk, bila je prilika da se mnogobrojni učesnici, upoznaju i sa trenutnom situacijom u USK i Bihaću.

S obzirom na prisustvo predstavnika brojnih zemalja, gradonačelnik Šuhret Fazlić, iskoristio je ovu , na neki način i donatorsku konferenciju, da predstavi projekte, koje bi trebalo realizirati, a kao kompezaciju za sve štete nanesene ovom gradu tokom četiri godine boravka migranata. 


Stava je da Bihać, ni po kom osnovu, ne smije biti oštećen, jer je jedini u BiH, pokazao, određen nivo razumijevanja i saradnje.

Zato uskoro očekuje dolazak Evropske komisije i brojnih organizacija u Bihać, da bi se uvjerili u sve kazano.

- Sami projekti mogu se naći na linku, povezanom sa QR (kjuar) kodom, na razgednicama Bihaća, izrađenim upravo u ove svrhe. Ako su na silu tražili da se migranti smjeste u Biru, onda trebaju znati da prostor oko Bire, Malog i Velikog luga, nema uređenu kanalizaciju, da mnoge ulice nemaju uličnu rasvjetu, da Vučjak, Žegar, Zavalje i Međudražje i dalje koriste vodovod iz austrougraskog perioda, te da stadion Jedinstvo treba sportsko-rekreativnu zonu, istakao je Fazlić.Drago mu je što su ozbiljnost ove situacije u USK-u, konačno svi počeli shvatati, a naročito nakon uključivanja Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Službe za strance i njihovog preuzimanja odgovornosti za migrante.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!