VIDEO - Fenatiju uručen otkaz nakon što je pri 220 km/h u prolazu stisnuo kočnicu na tuđem motoru

Užasan potez

VIDEO - Fenatiju uručen otkaz nakon što je pri 220 km/h u prolazu stisnuo kočnicu na tuđem motoru

Objavljeno na dan 10.09.2018 - 14:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Italijanska ekipa Marinelli Snipers Team uručila je otkaz Romanu Fenatiju nakon njegovog poteza na Velikoj nagradi San Marina.
Naime, Fenatiju je pokazana crna zastavica na stazi Marco Simoncelli zbog neodgovorne vožnje, pošto je po izlasku iz šeste krivine pri brzini od 220 km/h pokušao pritisnuti kočnicu na motoru Stefana Manzija.

Njih dvojica su prethodno vodili veliku borbu u kojoj je Manzi u jednom trenutku izgurao rivala sa staze, a zbog toga je naknadno kažnjen pomjeranjem za šest mjesta na startu naredne trke u odnosu na rezultat koji ostvari u kvalifikacijama.

S druge strane, Fenatiju je izrečena suspenzija na dvije trke, ali je ostao bez angažmana do kraja sezone.

"Uredu, to je neoprostivo. Pošto je i Manzi također kažnjen, to je još jedan razlog zašto nema opravdanja. Tim se distancira od postupka svog Moto2 vozača i izvinjava se svijetu sporta na najgorem mogućem primjeru. Loša slika je poslata za naše sponzore, a navijači su razočarani", stoji u saopćenju Marinelli Snipers Teama.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!