VIDEO: Fikret Abdić tvrdi da mu je provaljen kabinet, MUP kaže da slučaj nije ni prijavljen - Imamo izjave obje strane

Zvanična web stranica

VIDEO: Fikret Abdić tvrdi da mu je provaljen kabinet, MUP kaže da slučaj nije ni prijavljen - Imamo izjave obje strane

Objavljeno na dan 29.05.2020 - 15:33 | Izvor: USKinfo.ba |


Na zvaničnoj web stranici općine Velika Kladuša jučer je objavljena vijest-saopćenje za javnost u kojem stoji da je općinski načelnik Fikret Abdić po dolasku na posao, zatekao provaljen kabinet.

Iako su u saopćenju za javnost koje je objavljena na službenoj stranici spominje nekoliko slučajeva iz proteklog period, odlučili smo provjeriti ovu "najzvučniju".

Naime, u samom saopćenju se spominje da se općinski načelnik nakon dva mjeseca vratio na posao, ali se ne navodi kada se tačno desila provala, ukoliko se i desila.

Pored toga, nabrajaju se događaji koji su se navodno desili u ta dva mjeseca, također bez tačnog datuma i termina.

Cijelo saopćenje i objavu možete pogledati OVDJE.

Ovim povodom kontaktirali smo MUP USK-a, iz kojeg nam je povrđeno da slučaj provale nije prijavljen i da oni nemaju takvu informaciju zaključno sa jučerašnjim danom, kada je saopćenje i objavljeno. Prije objave ovog članka, opet smo za svaki slučaj kontaktirali MUP da provjerimo da se prijava nije desila u međuvremenu, ali opet nam je potvrđeno isto.

Kako bi ispoštovali i pravilo druge strane, jučerašnju sjednicu Skupštine USK-a smo iskoristili da o ovom slučaju pitamo i zastupnicu Edinu Abdić Pleho, koja je objasnila zašto su takvu informaciju objavili na službenim stranicama.

Donosimo izjave portparola Uprave policije MUP-a USK-a u vezi ovog slučaja i zastupnice u Skupštini USK-a Edine Abdić Pleho.

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!