VIDEO - Habib Nurmagomedov: Šampion UFC-a

LIČNOST DANA

VIDEO - Habib Nurmagomedov: Šampion UFC-a

Objavljeno na dan 09.09.2019 - 08:04 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Dvadeset osam pobjeda i nijedan poraz skor je Rusa iz Dagestanana Habiba Nurmagomedova nakon što je preksinoć u Abu Dabiju savladao Amerikanca Dastina Poirijea (Dustin Poirier) i tako odbranio naslov u lakoj kategoriji UFC-a. 

I ovim superiornim trijumfom pokazao je zašto je najdominantniji MMA borac današnjice.

Amerikanac je izdržao tek tri runde. Poraz je morao priznati nakon što je ga je Habib savladao takozvanim gušenjem. Bio je to još jedan spektakularan meč, a nakon što je prije skoro godinu Habib pretukao do tada najveću MMA zvijezdu Konora Mekgregora (Conor McGregor).

Dagestanac je pokazao veličinu i nakon meča te gospodski odao priznanje Poirijeu na borbi, poručivši mu da je veliki borac.

Gaji stil borbe kakav MMA svijet prije njega nije vidio. Za njega mnogi govore da se bori kao prava zvijer, a tome u prilog govore i snimci njegove borbe s medvjedom.

Odrastao je u glavnom gradu Dagestana Mahačkali, a dolazi iz potpuno sportske porodice, jer je njegov otac cijeli život posvetio hrvanju. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!