VIDEO - Heroj dana: Kako je sudija Amer Macić spasio život igraču Tuzla Cityja

!

VIDEO - Heroj dana: Kako je sudija Amer Macić spasio život igraču Tuzla Cityja

Objavljeno na dan 13.05.2019 - 16:11 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Dok se nogometna javnost u Bosni i Hercegovini bavi detaljima na utakmici Tuzla City – Sarajevo (1:0), nekako bez informacije je prošao herojski čin pomoćnog sudije na ovoj utakmici Amera Macića iz Mostara, koji je brzom reakcijom spasio život igraču domaće ekipe Dini Bevabu.

Igrala se 64. minuta susreta u Banovićima, kada je Bevab ostao ležati na zemlji nakon sudara glavama sa igračem Sarajeva, Darkom Lazićem.  

Susret se nastavio igrati, Bevab je ležao na travi bez svijesti, a sve je budnim okom pratio Macić, čiju je brzu reakciju pohvalio i glavni susret meča Zoran Grbić iz Prijedora.

„Igrač domaće ekipe za kojeg sam kasnije saznao da je Bevab sudario sa glavama sa protivničkim igračem. Ostao je nepomičan na terenu. Pošto je igra nastavljena, niko nije ni promijetio da je igrač Tuzla Cityja životno ugrožen. Prišao sam mu i kada sam vidio da ne reagira, učinio sam stvar kao i svako ko bi to uradio. Bio je bez svijesti, ali sam mu uspio izvaditi jezik i spasiti život. Ubrzo su stigli doktori koji su uspjeli da Bevaba osposobe za nastavak susreta“, priča Macić za Radiosarajevo.ba.

Macić je na naš portal kazao da se sa bevabom nakon susreta nije susreo.

„Nismo se vidjeli, jer nisam ni siguran da je Dino svjestan bio šta mu se sve dogodilo i da mu je život bio u opasnosti. On je kao pravi profesionalac nastavio susret, kao da se ništa nije dogodilo“, priča nam Macić, koji je od saznanja da je spasio život igraču Tuzla Cityja u Banovića, dobio bezbroj telefonskih poziva i poruka u kojima mu čestitaju.

Jednu od čestitki, kako saznajemo, bila je i od oca nogometaša Dine Bevaba. 

Pogledajte kako se sve dogodilo:  
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!