VIDEO - Hrvat na udicu upecao ajkulu od tri metra

Nesvakidašnje iskustvo

VIDEO - Hrvat na udicu upecao ajkulu od tri metra

Objavljeno na dan 20.07.2020 - 09:41 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Matej Njavro, ribar iz Pule, u četvrtak poslijepodne doživio je, kako je sam izjavio, predivno i rijetko iskustvo. Naime, dok je vozio turiste po Kvarneru u lov na tune, odjednom je shvatio da se na jedan od štapova za pecanje zakačila ajkula.

Kako je sam kazao, i prije je imao iskustva ulova i susreta s morskim psima, ali uglavnom se radilo o modruljima. Međutim, ovo je bila tzv. lisica, koja se ne viđa tako često, piše 24sata.hr.

"Zgrabio sam fotoaparat i pod površinom mora zabilježio ove memorabilne trenutke. Radi se o strogo zaštićenoj vrsti, pa smo s njim postupali krajnje profesionalno, nismo ga izmučili i brzo nakon fotkanja odrezali smo najlonsku strunu i pustili ga na slobodu s biorazgradivom udicom, koja mu je vrlo brzo otpala. 

Tako se morski pas vrlo brzo oporavi, a drago mi je da se takve udice danas sve više koriste u sve više vrsta ribolova. Inače, uvijek ovakve vrste puštamo na slobodu i trudimo se što manje ih povrijediti", naglašava ovaj mladi zaljubljenik u more i morski svijet.

Dodaje kako se puno ljudi može pohvaliti ulovom velikih i teških tuna, no ovakav susret je definitivno rijetko iskustvo, pogotovo kada je riječ o ovako velikom primjerku.

Inače, morski pas lisica nije opasan za ljude i strogo je zaštićena vrsta u Hrvatskoj.

Foto:24sata.hr
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!