VIDEO - Hrvatski maturanti još nisu sazreli: Kraj škole slavili uz povike ''Hajmo, ustaše'' i ''Za dom spremni''

Manifestacija gluposti i primitivizma

VIDEO - Hrvatski maturanti još nisu sazreli: Kraj škole slavili uz povike ''Hajmo, ustaše'' i ''Za dom spremni''

Objavljeno na dan 23.05.2019 - 09:14 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Po uzvicima zagrebačkih i riječkih maturanata dala bi se, vrlo precizno, ispisati dijagnoza društva koje je propustilo baš sve prilike da postane bolje i ugodnije kada bi takva dijagnoza ičemu koristila i kada bi društvo imalo ikakve šanse evoluirati. 

Ovako, isključivo zarad vlastita mira i savjesti, samo ćemo kratko i precizno jednom riječju opisati osobe oduševljene ustašama. Budale, napisao je novinar Indexa Vladimir Matijanić nakon današnje još jedne eskalacije fašizma i nacionalnog primitivizma, i to od koga - maturanata. 

Maturanti širom Hrvatske slave posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja, a oni riječki okupili su se, između ostalog, na Delti, piše "Novi list". 

Uobičajeni scenarij s pištoljima na vodu, brašnom, majicama s porukama o vječnom prijateljstvu i “najboljem razredu ikad”, uz “formalno” grljenje i pjevanje potpomognuto alkoholom, i ove je godine začinjeno dizanjem desnice, povicima “Hajmo, ustaše” i “Za dom spremni”. 

- Kada mlada bića nakon osnovne i srednje škole, s glavom punom tek stečenih znanja, izađu na zagrebačke ulice i ondje iz sveg glasa zapjevaju Thompsona ili u Rijeci skandiraju "Hajmo, ustaše" i "Za dom spremni", onda je sasvim izvjesno da je svaka priča o hrvatskom školstvu i slavnom kurikulumu uzaludna - napisao je u svom komentaru Matijanić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!