VIDEO: I zastupnica Alibabić traži ostavke - Ovo više ne ide ovako, pozivam poziciju da razmisli o povlačenju

Skupština USK-a

VIDEO: I zastupnica Alibabić traži ostavke - Ovo više ne ide ovako, pozivam poziciju da razmisli o povlačenju

Objavljeno na dan 21.01.2021 - 13:11 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću su danas trebale biti održane dvije sjednice Skupštine USK-a. Na kraju nije održana nijedna, prva zbog nedostatka kvoruma, a druga zbog neusvajanja dnevnog reda.

Tako zastupnici nisu raspravljali ni o Domu zdravlja Bihać čiji objekta je ozbiljno oštećen u potresu.

Opozicioni zastupnici tražili su da se o problemu Doma zdravlja Bihać raspravlja odvojeno od ostalih tačaka i da se održi posebna sjednica, dok je pozicija tačku uvrstila na dnevni red sa svim ostalima. Na ovaj način su željeli dobiti podršku za cijeli dnevni red, budući da ga sami nisu mogli usvojiti. No, to nije prošlo. Opozicionari nisu odustajali od namjere da se takva tačka nađe sama na dnevnom redu.

Iz SDA su tražili tematsku sjednicu, a prijedlog koji je ispred DF-a iznio zastupnik Amir Murić bio je održavanje tj. zakazivanje odmah danas vanredne sjednice na kojoj bi se došlo do najboljeg rješenja.

I zastupnica Naše stranke, kao i skoro svi današnji govornici koji ne čine parlamentarnu većinu, tražila je ostavke odnosno pozvala poziciju da razmisli o povlačenju.

Ovako više zaista ne ide. Ovo je neozbiljno. Ima nas koji ovo shvatamo ozbiljno i koji bi radili, kazala je između ostalog Alibabić.

Evo cijelog obraćanja zastupnice Naše stranke.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!