Marketing USKinfo.ba
VIDEO: Ilda, Agan i Ifeta izborili drastično niže premije za penzionere - Bunić poručio SDA-ovcima: Više sreće u 2020-toj!

Visina premije 5,00 KM za najniže penzije

VIDEO: Ilda, Agan i Ifeta izborili drastično niže premije za penzionere - Bunić poručio SDA-ovcima: Više sreće u 2020-toj!

Objavljeno na dan 04.01.2020 - 12:06 | Izvor: USKinfo.ba |


 

Na inicijativu Nezavisnog kluba u Skupštini USK-a, kojeg čine zastupnica Ifeta Kadić i zastupnik Agan Bunić, jučer je jednoglasno usvojen amandman / zaključak da bosanskohercegovački penzioneri sa najnižom penzijom plaćaju premiju zdravstvenog osiguranja za 2020.godinu u iznosu od 5,00 KM.

Prije toga, zastupnik Bunić čestitao je građanima USK-a Novu godinu, ali i zastupnicima iz SDA poželio više sreće u 2020. kada je u pitanju okupljanje parlamentarne većine u Skupštini Unsko-sanskog kantona. 

U usvajanju inicijative za penzionere, važnu ulogu odigrala je zastupnica Ilda Alibegović koja je ovo pitanje tretirala prije više od mjesec dana. 

Prije mjesec dana pokrenula sam inicijativu o umanjenju premije za penzionere sa najnižom penzijom. Zatim da se povise sredstva izdvajana u Budžetu za Savez udruženja penzionera te da se pošalje dopis domovima zdravlja u kojem tražimo jasno istaknute zdravstvene usluge od kojih su penzioneri oslobođeni plaćanja jer se nažalost dešavalo da ih neki i negdje ipak plaćaju.Vlada USK, tačnije resorno ministarstvo te ZZO su u proceduri ovih izmjena, a danas na Skupštini smo dobili i podršku ostalih poslanika, rekla je jučer zastupnica Alibegović.

Foto: Arhiva USKinfo.ba

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!