VIDEO - Irving prihvatio islam i posti ramazan: Sva zahvala pripada Allahu

NBA ZVIJEZDA

VIDEO - Irving prihvatio islam i posti ramazan: Sva zahvala pripada Allahu

Objavljeno na dan 29.04.2021 - 06:21 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Twitter


Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving nedavno je prešao na islam, a njegova fotografija dok se se moli, počela je kružiti Twitterom, Instagramom i ostalim društvenim mrežama.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice protiv Bostona Celticsa, Irving je otvoreno govorio o prelasku na islam.

"Sva zahvala pripada Allahu, zbog ovoga.… Za mene, u smislu moje vjere i onoga u što vjerujem, biti dio muslimanske zajednice, predan islamu i također predan svim rasama i kulturama, religijama, znači imati razumijevanja i poštovanja prema svima. Samo to želim postaviti kao temelj", kazao je Irwing, koji se osrvnuo i na post u mjesecu ramazanu.

"Postim ramazan sa puno svoje braće i sestara muslimana. I to je bila prilagodba. To je zaista ono što mogu reći. Samo sam posvećen mojoj službi Allahu i nastavljam dalje da se vodim tim. Sretan sam što sam dio ove zajednice i radim ispravne stvari. Dakle, post je definitivno dio toga. Stvarno sam blagoslovljen i zahvalan što sam dio toga", kazao je sjajni playmaker.
Irvingove riječi duboko su odjeknule muslimanskom zajednicom, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama. Neki su sugerisali da bi post mogao utjecati na njegove igre, ali desilo se upravo suprotno.

Od početka ramazana Irving prosječno bilježi 25 poena, devet asistencija i šest skokova, sa odličnih 60 posto procenta šuta iz igre.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!