VIDEO - Ismir Jusko za BHRT: Ubojstvo našeg sugrađanina udar je na državu

BiH

VIDEO - Ismir Jusko za BHRT: Ubojstvo našeg sugrađanina udar je na državu

Objavljeno na dan 19.11.2020 - 11:53 | Izvor: USKinfo.ba | bhrt.ba


Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko kazao je kako je ubojstvo ugostitelja na Ilidži udar na državu.

Jusko je gostovao u emisiji Jutro za sve BHT1 gdje je komentirao ubojstvo koje su u Sarajevu počinili migranti te prosvjede koji su nastali nakon tog ubojstva gdje je poručeno kako “ima hrabrih koji će se tom suprotstaviti”.

Jusko je govorio o tomu kako iskontrolirati situaciju, a da ne dođe do odmazde prema svim migrantima.

“Prije otprilike dva i pol mjeseca sam razgovarao s ministrom Cikotićem… Upozorio sam da je pitanje dana kad će se ovo dogoditi, rekao sam Cikotiću da on sam, kao ni Radončić, neće moći ništa uraditi. Rekao sam da migranti koji mogu ići odavde trebaju ići odavde. Migranti ulaze i izlaze iz kantona kako žele, kantoni nisu hermetički zatvoreni… Ako se to po vertikali ne uradi, mi ćemo imati problema… Neki migranti su se udomaćili, onaj što je optužen za ubojstvo, već je godinu i nešto dana tu, hapšen je zbog posjedovanja droge”, navodi Jusko.


Jedan od njegovih prijedloga je, kako kaže, da se hitno nađe lokacija van Sarajeva, minimalno 20 kilometara, te da se kontroliraju ulasci i izlasci iz migranata.

“Kriza koju mi imamo je migrantska kriza epskih razmjera. Neće se završiti preko noći pa čak ni za par godina. Trebamo ih hitno maknuti iz gradova, oni ne rade samo probleme u KS, nego i u USK”, dodao je Jusko.

Ministar MUP-a KS je rekao kako su migranti jučer ozljedili i jednog policajca, a ubojstvo sugrađanina ocijenio je kao “udar na državu” jer je ubijeni samo štitio svoju imovinu te “poštivao zakone ove države” tako što nije htio raditi nakon 23 sata.

Komentirao je i ostavku koju je podnio Mario Nenadić.

“Ja sam legalist i ovo shvaćam normalno, to su političi procesi… Tko god preuzme ovu poziciju i sve druge pozicije u vladi KS, ja ću mu pomoći koliko budem mogao”, rekao je.

Foto:N1
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!