VIDEO: Izuzetno opasna vožnja: Jedan drugog pokušali izgurati s ceste

HRVATSKA

VIDEO: Izuzetno opasna vožnja: Jedan drugog pokušali izgurati s ceste

Objavljeno na dan 27.08.2019 - 10:13 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Na Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode” u nedjelju je u poslijepodnevnim satima objavljen video snimljen u subotu na autocesti A1 kod Posedarja u Hrvatskoj na kojem se može vidjeti kako se kombi i automobil naočigled međusobno pokušavaju izgurati iz saobraćajne trake.

Iako na temelju snimke nije moguće utvrditi šta je dovelo do ove krajnje bezobzirne i opasne vožnje, jasno se može vidjeti da se automobil iz nekog razloga u lijevu traku u kojoj se vozio kombi uključio ispred kombija.

Nakon nekoliko sekundi vožnje ispred kombija, automobil vratio u desnu traku. Kombi se na to nastavio kretati lijevom trakom, sustigao je automobil te je naglo skrenuo u desnu traku, kao da automobil želi izgurati iz te trake.

Kako opis videa sugerira, “nadmudrivanje” se nastavilo tako što se automobil uključio u lijevu traku ispred kombija i naglo zakočio, što je natjeralo kombi da također zakoči. Kombi i automobil nakon toga su se neko vrijeme nastavili voziti jedan pored drugog, međutim novih incidenata za vrijeme trajanja snimke nije bilo.

Korisnici Facebooka u komentarima su osudili ponašanje i jednog i drugog vozača.

Video je snimljen mobitelom iz automobila koji se vozio iza spomenuta dva auta.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!