VIDEO: Jadna li je majka onom ko naljuti Krajišnike - Na protest protiv odlagališta nukelarnog otpada došle hiljade ljudi!

Bosanski Novi - Novi Grad

VIDEO: Jadna li je majka onom ko naljuti Krajišnike - Na protest protiv odlagališta nukelarnog otpada došle hiljade ljudi!

Objavljeno na dan 27.09.2019 - 17:33 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bosanskom Novom - Novom Gradu danas je održan veliki skup građana, odnosno protest protiv odlagališta nuklearnog otpada koji treba biti smješten u Dvoru na Uni, tačnije lokalitetu Čerkezovac na Trgovskoj Gori. Radi se o mjestu u Republici Hrvatskoj, ali koje se nalazi u neposrednoj blizini. 

Protiv nuklearnog odlagališta otpada na pomenutoj lokaciji bore se svi nivoi vlasti. Ujedinjeni su i RS i Federacija BiH što je današnji skup i dokazao. Također, prisutni su bili i predstavnici nižih nivoa vlasti, gradonačelnici i načelnici gradova i općina u slivu rijeke Une, ali i direktori nacionalnih parkova i parkova prirode u BiH. Na trgu se okupilo nekoliko hiljada ljudi koji su odlaslali jasnu poruku, a to je da ne žele odlagalište nuklearnog otpada na pomenutoj lokaciji. Time bi bilo ugroženo oko 300 000 stanovnika koji žive na tom području. 

S obzirom na blizinu rijeke Une, posljedice skladištenja nuklearnog otpada još su opasnije. U reportaži pogledajte šta je sve zabilježila naša ekipa koja se danas bila na protestima. 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!