Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Južna Koreja objavila video ''preventivnog napada'' avionima F-35

NOVE PROVOKACIJE

VIDEO - Južna Koreja objavila video ''preventivnog napada'' avionima F-35

Objavljeno na dan 14.12.2019 - 11:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Južnokorejske zračne snage su objavile video koji predstavlja simulaciju preventivnog napada na Sjevernu Koreju.

Južna Koreja je pokazala arsenal oružja nabavljen od SAD-a, a u videu su prikazani borbeni avioni F-35 i drugi kako napadaju sjevernokorejske položaje jasno označene crvenim zvijezdama koje otkrivaju ko je zapravo "meta napada".

Četverominutni video počinje tako što špijunski dron američke proizvodnje, Global Hawk, otkriva neprijateljsku aktivnost, a potom avion uništava sjevernokorejski interkontinentalni balistički raketni sistem Hwasong-14. U klipu se spominje "slavna pobjeda obećana bez obzira na okolnosti".

Provokativni klip je objavljen nakon najnovijeg testiranja sjevernokorejskog raketnog motora obavljenog prošle sedmice koje mnogi smatraju velikim korak naprijed do razvijanja dalekometnog balističkog projektila. Pyongyang insistira da oružje razvija isključivo za samoodbranu. Pregovori sa Amrikom za denuklearizaciju su propali prošle godine, a rok koji je Sjeverna Koreja postavila za "oživljavanje" pregovora je kraj godine i brzo se približava.

Sjevernokorejski zamjenik ministra za vanjske poslove Ri Thae Song je rekao da "u potpunosti ovisi od SAD-a kakav će božićni poklon izabrati", ali nije otkrio kakve bi "poklone" Sjeverna Koreja mogla ponuditi.

Seoul je 2014. godine potpisao ugovor s Washingtonom za kupovinu F-35A borbenih aviona vrijednih 6,8 milijardi dolara. Do 2021. godine će ih imati ukupno 40. Potpisan je i ugovor za kupovinu 30 RQ-5 Global Hawk špijunskih dronova.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!