VIDEO - Kako izgleda kada razbijete električni automobil od 2 miliona eura o zid

!

VIDEO - Kako izgleda kada razbijete električni automobil od 2 miliona eura o zid

Objavljeno na dan 03.10.2019 - 10:02 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Prije nekoliko sedmica kompanija Rimac Automobili je putem zanimljivog videa i opisa na društvenim mrežama objavila kako je njihov električni bolid C_Two krenuo u novu fazu, u fazu testiranja sigurnosti, piše Autoklub.

Pritom je objavljeno i kako je prvi prototip već testiran i razbijen u kontroliranom crash-testu za potrebe homologacije serijskog primjerka, koji iduće godine stiže na cestu.

Crash test koji nije jeftin, posebno za malog proizvođača poput kompanije Rimac Automobili, tek je dio opsežnih testova i provjera performansi, izdržljivosti i pouzdanosti kojima se ovih dana podvrgnuo Rimac C-Two, predstavljen prošle godine kao konceptni električni hyper automobil od 1.914 konjskih snaga i čak 2.300 Nm okretnog momenta koji do 100 km/h stiže ispod 2 sekunde.

Danas je kompanija objavila video u kojem je nakon brojnih računalnih simulacija i fizički obavila crash-test jednog od prototipova koji će u finalu dovesti do mogućnosti registracije za cestovnu upotrebu bilo gdje u svijetu...

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!