Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Kako je izgledalo djetinjstvo u Jugoslaviji: Šta se gledalo i kako se igralo

EX YU

VIDEO - Kako je izgledalo djetinjstvo u Jugoslaviji: Šta se gledalo i kako se igralo

Objavljeno na dan 04.05.2020 - 12:55 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Svi oni koji su rasli tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka u bivšoj SFRJ, s posebnom sjetom se sjećaju svog djetinjstva.

Odlučili smo se prisjetiti snimka koji je nazvan "Video posvećen svima koji su 1970-ih i 1980-ih odrastali u Jugoslaviji".

Naime, u ovom klipu koji traje nešto više od 11 minuta i gdje je podloga muzička tema iz kultnog filma Grlom u jagode kroz fotografije su prikazane sve dječije emisije, kako strane tako i domaće, ali i crtani filmovi koji su se u to vrijeme emitovali na malim ekranima.

Osim toga, autor snimka je podsjetio i na legendarne filmove ovdašnje kinematograije, kao što su Sivi dom, Ko to tamo peva, Balkanski špijun i drugi, a neizostavan dio su i kultne grupe poput Šarlo Akrobata, Disciplina kičme i drugi muzički sastavi koji su obilježili ovo razdoblje.

Naravno, sve ovo nije moglo da prođe bez osvrta na čuvene Reebok klasik patike, dječijih igračkica, automobila "fiće", crvenog kioska, karakterističnih autobusa, bicikla BMX i starog logoa RTS-a.

Vjerujemo da će svi jugonostalgičari uživati u ovom snimku i da će se prisjetiti svega onoga što je čarilo njihovo odrastanje u lijepom periodu koji je krasio bivšu Titovu Jugoslaviju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!