VIDEO - Kljajić: Evropska komisija će poslati svog eksperta za rješavanje migrantske situacije u BiH

USK

VIDEO - Kljajić: Evropska komisija će poslati svog eksperta za rješavanje migrantske situacije u BiH

Objavljeno na dan 19.07.2019 - 11:27 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Evropska komisija će poslati svog eksperta za pomoć u koordinaciji napora u rješavanju migrantske situacije u Bosni i Hercegovini, istakao je Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK u razgovoru za TV1.

PIŠE: ANDI MIOČ

Ovo je ujedno i jedan od zaključaka jučerašnjeg sastanka održanog u Briselu na kojem je Evropska komisija obećala pomoć Bosni i Hercegovini u vrijednosti od 24 miliona eura za izgradnju više privatnih centara na teritoriji cijele zemlje.

Novac će, kako ističe Kljajić, biti delegiran institucijama Bosne i Hercegovine, koje do septembra moraju odabrati i dostaviti prijedloge lokacija za izgradnju tih centara.

Situacija sa migrantima u USK veoma loša. Zvaničnici iz Brisela su isključivo koncentrirani na migrante koji se nalaze u Unsko-sanskom kantonu, gdje su situaciju ocijenili veoma lošom i istakli da je ona razlog zbog kojeg su izašli sa zahtjevom za izgradnju više prihvatnih centara.

Kljajić tvrdi kako je svjestan složene strukture Bosne i Hercegovine, ali poručuje da neće sjediti skrštenih ruku i da će uskoro, ukoliko do septembra i uzvratne posjete delegacije Evropske komisije u Sarajevu, institucije BiH ne pronađu adekvatno riješenje, migrante u USK smjestiti i na Medeno Polje.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!