VIDEO - Košarac najavio susret sa Sattlerom zbog najave zatvaranja granica RH

BiH

VIDEO - Košarac najavio susret sa Sattlerom zbog najave zatvaranja granica RH

Objavljeno na dan 25.05.2021 - 11:20 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ministar Staša Košarac danas je održao konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, govorio o problematici na koju je upozorila Vanjskotrgovinska komora BiH. Naime, upozorili su na ekonomsku štetu po zemlju ako Hrvatska prekategorizira neke granične prelaze za transport roba.

“Uvjeren sam da tu postoji senzibilitet za razumijevanje od strane ministrice Turković da to pitanje stavi na red prioritetnih pitanja kako ne bi došlo do zastoja. Onda kada privrednici iz RS i FBiH imaju problem, objektivno i mi imamo problem u smislu nesmetanog protoka ljudi i roba”, kazao je Košarac.

Dodao je da se to pitanje mora tretirati kroz angažman ministarstva vanjskih poslova.“Na temelju dobrih bilateralnih kontakata i odnosa sa Hrvatskom, to pitanje trebamo tretirati kroz angažman ministarstva inostranih poslova. Mi smo danas imali nekoliko razgovora sa predstavnicima poslovne zajednice i smatramo da ćemo iskoristiti kontakte i ambasadora Sattlera obavijestiti da smatramo da se ovakve jednostrane odluke hrvatskih struktura trebaju promijeniti“.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!