VIDEO - ''Krajiški div'' se budi!

AGROKOMERC

VIDEO - ''Krajiški div'' se budi!

Objavljeno na dan 25.12.2018 - 14:37 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Svakim danom tešanjski Holding u Velikoj Kladuši dobija novu bitku. Naime, otkako je AS grupacija kupila proizvodne pogone Agrokomerca, pokrenuta je proizvodnja, vrše se nova zapošljavanja, a probijaju se i na nova tržišta.

Već izvoze u sve zemlje regiona, a prisutni su i u Evropi, Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu. Posljednja aktivnost je pokretanje primarne proizvodnje.

Kako je iz tešanjske grupacije najavljeno, „Krajiški div“ se polako budi. Već je pokrenuta proizvodnja u šest proizvodnjih jedinica.

Veliki broj nekadašnjih brendova je vraćen na police u trgovima, a u skorijoj budućnosti najavljuju i pokretanje novih.

Pored ove, rade na još nekoliko projekata i investicija. Jedna od važnijih je ona u poboljšanje kvalitete proizvoda. Za rad na vraćanje brendova angažirali su tehnologe koji rade u najvećim i najpoznatijim svjetskim kompanijama. Novi projekti zahtjevaju i nova zapošljavanja. Naglašavaju da im je već sada potreban veći broj tehnologa. Pogledajte priču o velikom podvigu koju je objavila RTV USK-a…

 

 

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!