VIDEO - Krcate njemačke plaže na Baltiku, Angela Merkel zabrinuta

OPASNOST NIJE PROŠLA

VIDEO - Krcate njemačke plaže na Baltiku, Angela Merkel zabrinuta

Objavljeno na dan 29.06.2020 - 10:41 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Neke plaže na njemačkoj obali Baltičkog mora su tokom vikenda bile toliko pune da više niko nije mogao ući. Mjesta na moru bilježe navalu turista koji su se odlučili za odmor u domovini. Kancelarka Angela Merkel je zabrinuta, javlja Deutsche Welle.

Omiljena destinacija Nijemaca je Mediteran: Italija, Hrvatska, Španija i Turska. No, ove godine su mnogi planovi propali pa je trebalo tražiti alternative, a najmanje maltretiranja je obećavao odmor u vlastitoj zemlji.

Tokom vikenda je lijepo vrijeme privuklo toliko turista na plaže Baltičkog mora da su u pojedinim mjestima, poput Scharbeutza i Haffkruga, objavili da su njihove plaže popunjene do posljednjeg mjesta. Broj posjetitelja je ograničen zbog mjera distance.

"Gosti koji dolaze upućujemo da samo prođu kroz naše mjesto", napisala je Bettina Schefer, gradonačelnica Scharbeuta, gradića petnaestak kilometara sjeverno od Lübecka.

Tokom vikenda su pune i plaže i parkinzi, te su u mjesto mogli ući samo lokalci i turisti s rezervacijama u hotelima i apartmanima. Ovaj sunčani vikend se poklopio s početkom ljetnog školskog odmora u šest njemačkih pokrajina, piše DW.

Čak i tamo gdje ima mesta na plažama Baltičkog i Sjevernog mora, pojedini turisti uopće ne mogu doći. Naime, niz pokrajina je donio uredbe da građani iz regija posebno pogođenih koronom mogu odsjesti u hotelima jedino ako imaju svjež negativan nalaz na virus.

Kancelarka Angela Merkel je u subotu upozorila da opasnost ni izbliza nije prošla i da građani to treba da shvate ozbiljno.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!